Ваксините са нещото, което ефективно ни пази от COVID-19. Това заяви

...
Ваксините са нещото, което ефективно ни пази от COVID-19. Това заяви
Коментари Харесай

Инфекционист: Няма друга такава държава като нашата

 Ваксините са нещото, което ефективно ни пази от COVID-19. Това съобщи в студиото на  " Здравей, България "  инфекционистът доктор Трифон Вълков.

Според доктор него единствено имунизацията може да спре нова вълна на пандемията.

" Дори да има сериозен растеж на новозаразените – ние ще се оправим. По време на първата, втората и третата вълна нямахме нещо, което дейно да се опълчва на болестта. Това нещо в този момент са имунизациите ", изясни инфекционистът.

По думите му при съществуването на ваксини протичащото се, а точно - нежеланието за имунизация, е безпричинно.

" Да има пик във връзка с заболеваемост е безпричинно, тъй като е безконтролно това, което се случва във връзка с имунизирането и този невисок % у нас ", разяснява специалистът. 

" Не съм виждал в други страни толкоз огромна дезинформация във връзка с имунизациите против COVID-19. На фона, на това, което проследявам, ние сме единствената страна с толкоз огромна дезинформация ".

Ако се заразят - 88% не стигат до хоспитализация, в 92% от случаите не развиват тежка форма на ковид. Вълков съобщи, че не му е известно да има умрял пациент от ковид у нас след 2 дози ваксина.

Редно е, когато се дава висок % във връзка с нарастването на заболеваемостта, да се види измежду какъв вид контингент се случва това, разяснява Вълков във връзка с третата игла, която се слага към този момент в Израел и Англия да вземем за пример. И даде образец, че става въпрос главно за възрастни хора, където имунната реакция е доста по-слаба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР